Gotuj z Samosią

Szaszłyk warzywny

admin1 comment200 views

Cypryjska przystawka, bardzo prosta do przyrządzenia, o ile ma się tajemniczy składnik, jakim jest olej balsamiczny.

Na szaszłyk nabijamy pokrojony na ćwiartki pomidora na przemian z papryką, dla urozmaicenia może być też ostra papryka. Jeśli chodzi o wygląd, to używamy zielone lub żółte papryki, gdyż czerwona papryka zleje nam się w jedną całość.

grillujemy przez kilka minut

20160219_191513_resized

Zdejmujemy z grila i polewamy całość mieszanką sosu balsamicznego z miodem 😉 – proporcja 1 część miodu, cztery części sosu balsamicznego – dodajemy  też kilka kropli octu jabłkowego oraz kilka kropli oliwy.

Smacznego!

20160219_191720_resized

  • Marcin

    Szybko i smacznie 🙂

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.